Presentation av nya Dam U tränarna Harry och Mattias

02.11.2016 18:03

Nu går Dam U in i en ny fas med en trupp kryddat av duktiga nyförvärv. Dessutom två nya tränare vid rodret. En ny bekantskap i Harry och nygamle Mattias som tar steget upp från DJ. Jag, Ubbe lämnar över stafettpinnen till en av Stockholms mest spännande u-trupper och kommer med min egen sammanfattning såsmåningom

Harry Tuomenoksa

Tränarerfarenhet: Jag har varit tränare i 20 år för följande lag: Markim Orkesta IF (div och 5 herrar), Vendelsö IK (div 4 herrar) Älta IF (div 3 o 4 herrar) Tyresö FF (div 3 herrar o juniorallsvenskan) Haninge/Brandbergen (P97 Elit, seriesegrare) FOC Farsta (div 4 seriesegrare o div 3) Hanviken (juniorer o div 5) IFK Lidingö (F17/18  o dam div 4)

Familj: Bor med min fru Jaana på Södermalm och trivs grymt bra

Intressen: Gillar olika former av kultur, god mat och semesterresor till Spanien. Håller på Man Utd sen 1986 och född bajare. Fuskar en del på gitarr

Tränarfilosofi: Kompakt försvarsspel och varierat anfallsspel. Gillar när motståndet måste ställa om efter vår försvarsidé och från det kunna hota med snabba omställningar som första fas  och sedan välja överbelastning av yta eller söka "tomma ytor". Spelmodell kan variera, ofta beroende på spelarmaterialet. Tycker fasta situationer är roligt att "nörda" in sig på!

Målsättning med Dam U: Målsättningen med denna trupp är väl att jobba vidare på det grymma arbete som redan gjorts, förvalta och utveckla. Sen hoppas jag självklart att någon eller några spelare kan ta ytterligare kliv i sin utveckling och konkurrera om en plats i div laget, till en början!

                                   Harry

_____________________________________________________________________________

 

Mattias Andersson

Tränarerfarenhet: Tränare i ca 7 års tid, har varit i föreningarna IFK Haninge, Västerhaninge, Tyresö FF och Örby IS innan jag anslöt till Älvsjö AIK

IntressenVid sidan av fotbollen blir det mycket tittande av fotboll, och då främst Arsenal och Bajen! Har även ett intresse för matlagning som jag brukar hålla för mig själv.

Familj: 

Tränarfilosofi:  Fröjdigt anfallsspel med mycket kombinationer, hitta olika alternativ. Variera med att slå lite längre i den tomma ytan på rättvänd i fart till att försöka skapa 3 mot 1 situationer för att spela oss förbi våra motståndare. Fotboll är kul och med glädje tar vi oss långt!

Målsättning med Dam UMålsättningen för mig i Dam U är att få tjejerna att ta nästa kliv i sin utveckling, både mentalt och fysiskt. Fortsätta förse vårat damlag med spelare till deras satsning mot elitettan.

                                 Mattias

** Dessutom fortsätter Frippe som hjälptränare. Han har varit med F99 laget sen 5-manna tiden. Robban fortsätter även som fystränare för Dam U men även för trupperna under.Även Johanna fortsätter som lagledare. Vi säger välkomna och stort lycka till till de nya tränarna. Ta väl hand om dessa talangfulla och sympatiska tjejer!

** Läs mer om den nya strukturen för representationslagen Rapport från damsidan HÄR

** Första passet med nya tränarkonstellationen är 13/11 samling 12:15 i Sjöstadshallen (Futsal)

** Vi har bytt hemsida från Sportnik till Sportadmin. KLICKA HÄR!

*

 

 

Kompakt försvarsspel och varierat anfallsspel. Gillar när motståndet måste ställa om efter vår försvarsidé och från det kunna hota med snabba omställningar som första fas och sedan välja överbelastning av yta eller söka "tomma" ytor. Spelmodell kan variera, ofta beroende på spelarmaterialet. Tycker att fasta situationer är roliga att "nörda" in sig på!