Frank o Vicci uppflyttade till damlaget

29.10.2016 21:05

Talangfabriken fortsätter producera spelare till damlaget.  På ett och ett halvt år har sju (!!) st spelare tagit steget från Dam U truppen till damlaget. Denna gång är det extra kul då det är rena Älvsjö produkter som har spelat hela sitt fotbollsliv i Älvsjö. Ytterligare två spelare från den fantastiska 99-kullen. Dessutom två av Älvsjös bästa futsal-spelare. Båda spelare har roterat på konstant basis med damlaget under hösten.

Amanda Frank har alltid varit dominerande i både F99 och Dam U. Från ren forward i 99-laget har Amanda etablerat sig som spelfördelaren på mitten och har under 2016 stabiliserat sitt spel på en hög nivå och är en av de stora anledningarna till att vi nu har b-laget i div 2. Frank finns alltid spelbar i uppbyggnadsfasen, läser motståndarnas omställningar och får broms på det. Stark i närkamper och vinner det mesta i huvudspelet. Amanda har redan debuterat i div 1 och det skulle inte förvåna om hon redan 2017 konkurrerar på mittfältet i den defensiva mittfältsrollen. Amanda har talangen att nå en väldigt hög nivå inom fotbollen.

Victoria Heikfolk har gått från ojämn till att vara väldigt stabil i match efter match. Vicci är en spelare som kan nyttjas på många olika positioner men kanske är bäst som vänster ytterback då hon är tvåfotad men en bättre vänsterfot. Vicci läser spelet bra,har väldigt fint tillslag (därmed bra på fasta) är snabb och har förbättrat hela sin repertoar under 2016. I div 3 har hon hållit en hög och stabil nivå och har även hon debuterat i div 1. En väldigt seriös fotbollsspelare som säkert kommer vara dominant i damlaget i framtiden. Undrar om inte Vicci kan gå högre än så?

Lycka till tjejer! Vi är jättestolta över er!

Moa "Loppan" Liwendahl näst på tur? Loppan har erbjudits en fast rotation med damlaget fr o m november

Amanda och Vicci på helgens distriktslagsläger. Även Zabbe och

Nemo uttagna

** Tidigare uppflyttade från Dam U till Dam är: Ylva, Jennifer, Zabrina, Jasmine och Lovisa O (långtidsskadad)

*