Boo FF det bättre laget i avgörande matchen

29.09.2016 00:13

Vi laddade för avgörandet i J19 Elit och vem som skulle nå förstaplatsen. Men vi mötte ett , för kvällen mycket bättre lag och var inte ens nära.

Boo FF - Älvsjö AIK 5-2 (1-0)

1-0 -

2-0 -

3-0 -

4-0 -

5-0 -

5-1 Amanda Frank

5-2 Moa Loppan Liwendahl

Startelva:

Nemo - Jennifer

Nattiz- Kojer- Frank- Loppan

Vicci- EmmaL- Zabbe- Ylva

Jasmine

Bänken: Emilia, Lovisa, Madde, Erika och Anastasia

Första halvtimmen så jagar vi skuggor mot ett väldigt passningsskickligt Boo. Trots en gameplan där vi skulle tajta till mitten och försöka vinna mittfältet fick vi inte tag i Boo-spelarna som rullade runt jagande Älvsjö spelare. I förhållande till deras stora bollinnehav kom de inte till så väldigt många målchanser men tillräckligt för att ta ledningen med 1-0. Vi stack upp i lite kontringar men hade inte mycket till eget spel. Sista 15 min av första halvlek var dock bättre. Vi lyckades störa deras uppspel och kom nu till klarare chanser och borde fått utdelning på någon av dessa.

Till andra halvlek kände vi att vi ändå måste göra något. Vi gick från 4-4-2 till 4-5-1. In med Erika ensam på topp och ut med Nemo och Jenka på kanterna. Inget lyckat drag av undetecknad .Det började heller inte bra med 0-2 redan efter några minuter. Sen hamnade Erika väldigt isolerad på topp och vi sjönk alldeles för lågt och det kändes ett tag som Boo hade lekstuga med oss. Målen trillade in med jämna mellanrum till hela 0-5 och tjejerna tappade förstås en hel del av kämparglöden. Nånstans ifrån mobiliserade vi ändå nog med kraft för att rycka upp oss sista 10-12 min och på två långskott av Frank och Loppan kunde vi snygga till siffrorna till 2-5.

Trots detta var våra tjejer inte allt för nedslagna. Vi var överens om att vi mötte ett för dagen mycket bättre motstånd och det är bara att applådera detta spelskickliga Boo. Vi kan inte mäta oss med det laget de ställde upp med idag- och det är väl som sig bör? De skulle inte ha något problem att vinna matcher i div 1.. och våra tjejer kämpade frenetiskt i princip hela matchen. Därmed blir vi tvåa i J19 Elit bakom Boo (som väl aldrig tappar mot Hammarby?). Sammantaget en bra säsong då vi även vunnit div 3 överlägset. Två matcher återstår där och vi försöker gå rent.

*